Pirmosios pagalbos mokymai

  • Paskelbė : Vitės Progimnazija
  • Paskelbta: 2023-05-23
  • Kategorija: Sveika mokykla

Dėkojame Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro Vaikų ir jaunimo sveikatos stiprinimo specialistei Dianai Butkienei už naudingus pirmosios pagalbos mokymus  4 - 7 klasių moksleiviams. Artėjant vasarai šios temos edukacija itin prasminga!

 Vitiečiai sužinojo apie pirmos pagalbos teikimą, kada ją reikia teikti, kaip atlikti ir kokių veiksmų imtis. Nuo mažens vaikai turi žinoti, ką reikia daryti, jei žmogui atsitiktų nelaimė ir būtų reikalinga pagalba. Pirmos pagalbos teikimo mokiniai mokėsi naudodami gaivinimo manekeną. Po mokymų vyko diskusija bei refleksija.

Mokiniai suprato, kad įvykus nelaimingam atsitikimui, svarbu nesutrikti, neišsigąsti, o vadovautis „sveiku protu“, įvertinti riziką, apsaugoti save, aplinkinius, nepakenkti nukentėjusiajam ir suteikti jam pagalbą, kol atvyks medikai.

Pirmoji pagalba – tai paprasti, tikslingi veiksmai, naudojant turimas pirmosios pagalbos teikimo priemones ar kitokias priemones bei medžiagas, siekiant išsaugoti nukentėjusiojo gyvybę ar sustabdyti sveikatai žalingus veiksmus.

Linkime visiems saugios artėjančios vasaros ir  tikime, kad šios žinios leis pasijausti tvirčiau, bet nereikės jų panaudoti praktiškai!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos