Tarptautinis konkursas ,,Think Smart, Create Green‘‘

  • Paskelbė : Vitės Progimnazija
  • Paskelbta: 2023-04-17
  • Kategorija: Sveika mokykla

MES teigiame, jog esame stipri ir tvari bendruomenė, nes tikime savo idėjomis bei KOMANDA!

Balandžio 5 d. vyko tarptautinis konkursas mokykloms ,,Think Smart, Create Green‘‘, kurį savo šalyse rengia visi Europos universiteto aljanso EU-CONEXUS universitetai-partneriai ir jau trečiąkart subūrė moksleivius ekoidėjų kūrimui...

Lietuvoje šiam konkursui registravosi net 18 komandų, iš kurių į nacionalinį finalą pateko tik 5-ios. Viena iš penketuko buvo Klaipėdos Vitės progimnazijos komanda ,,Tvarunama‘‘ (vadovaujama biologijos mokytojos G. Vaičkutės), kurią sudarė: R. Stripinytė ir R. Budžius (7a kl.), R. Petkevičiūtė (7b kl.) bei G. Bogužaitė (7c kl.).

Vitiečių projekto pavadinimas ,,Tvarumas ir efektyvus energijos naudojimas’’, kurio tema kilo iš idėjos įrengti šildomus takelius greta mokyklos. Tam, jog būtų galima numatyti pastarosios įgyvendinimą, mokiniai turėjo atlikti šių duomenų analizę: elektros sunaudojimo pagal mėnesius (remiantis gauta informacija iš administracijos), metinio elektros sunaudojimo (lyginamosios analizės pagrindu), vidutinės paros temperatūros (remiantis internetiniais šaltiniais). Atlikta analizė leido pateikti šias įžvalgas: naudinga įrengti saulės kolektorius ant mokyklos stogo, nes turime itin dėkingą ,,U‘‘ formos išdėstymą; apskaičiuota, jog pati mokykla gali gaminti reikiamą elektros energijos kiekį, o perteklių panaudoti šaligatvių šildymui šaltuoju metų sezonu; toks sprendimas užtikrintų dar didesnį saugumą visai mokyklos bendruomenei.

Už pagalbą dėkojame 7c kl. mokinėms: M. Jazbutytei, U. Nemiro ir K. Purmalytei, o Klaipėdos universitetas už įamžintas akimirkas!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos