Patyriminio ugdymo savaitė

Pradinukai, kaip jums sekasi vasaroti? Ar linksmai leidžiate laiką? Ar nepristigote idėjų vasaros tyrinėjimams? 
Linkėdami jums pačių smagiausių vasaros tyrinėjimų dalinamės patyriminio ugdymo savaitės akimirkomis. 
Jūs buvote aktyvūs savo aplinkos tyrinėtojai. Vieni tyrinėjote medžius, jų rūšis, žievę, matavote medžių storį, aukštį ir amžių, svėrėte medžių sėklas, kūrėte "Miško enciklopediją", ieškojote informacijos apie medžius, kūrėte pristatymus. Pažinote ir kitus artimiausioje aplinkoje augančius augalus, jų sandarą, dauginimosi būdus bei gydomąsias savybes. Iš augalų dėliojote mandalas. Net ragavote  rabarbarus, kiaulpienių šaknų arbatą, virėte pienių medų, kūrėte receptų knygas. Linksmai laiką praleidote turistiniuose žygiuose.
Kitos klasės domėjosi jūros gyvenimu, nagrinėjo Baltijos jūros taršos problemas, rinko medžiagą apie pingvinus, ruonius ir dalinosi su draugais, dalyvavo Jūrų muziejaus edukacijose, stebėjo eksperimentus, dalyvavo viktorinoje. Smagu, kad buvo klasių, surengusių žygius prie jūros, kur rinktos šiukšlės, tyrinėtas vandens gyvūnų likimas nešvariame vandenyje, parašytas laiškas - priminimas kitiems apie gražų elgesį ir tvarkingą aplinką tiek sausumoje, tiek vandenyje.
Kol vieni norėjo sužinoti apie jūros gyventojus ir nagrinėjo jų išsaugojimo problemas, kiti domėjosi prie Baltijos jūros įsikūrusiu savo miestu, jo istorija, Klaipėdos herbu, kitais miesto simboliais, antspaudavo dokumentus, kūrė kryžiažodžius ir pristatymus apie Klaipėdos miestą. Sužinoję, kad  Baltijos jūra jau nuo senų senovės išmesdavo į krantą gintaro gabalėlius, mokiniai domėjosi, kaip pajūrio gyventojai rinko gintarą, puošdavosi juo, jį parduodavo, kaip atsirado gintaras Baltijos pajūryje. Vitiečiai sužinojo, kaip atpažįnti gintarą ir kur dar gintaras yra naudojamas. 
Buvo tyrinėjančių ir spalvas mokyklos kieme: mokiniai sudarė mokyklos kieme esančių daiktų spalvų diagramas, domėjosi spalvų reikšmėmis, atliko kūrybinius darbus "Mano spalvos". Dar viena klasė sugalvojo patyrinėti buityje naudojamų medžiagų tirpumo savybes, smagiai laiką leido dirbdami grupėse, išbandė jėgas pristatydami savo atliktus tyrimus. Įdomu buvo stebėti ir mokinius, tyrinėjančius save, savo fizines ypatybes, išbandančius save draugų sugalvotuose sportiniuose iššūkiuose. 
Dėkojame visiems pradinių klasių mokytojams ir mokiniams, aktyviai dalyvavusiems patyriminio ugdymo savaitėje. Linkime smagaus tyrinėjimo laiko, smalsumo pažinti naujas erdves vasarą. 


 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos