Tautinio tapatumo beieškant Vasario 16-osios išvakarėse...

  • Paskelbė : Vitės Progimnazija
  • Paskelbta: 2023-02-10
  • Kategorija: Renginiai

Sakoma, jog kiekvienam žmogui brangi jo laisvė, o tautai - nepriklausomybė!

Šiandien, minėdami artėjančią Vasario 16-osios šventę, 3-ių klasių deleguoti mokiniai su ugdymo karjerai specialistu Rūteniu vyko į Klaipėdos Taikos Karalienės globos namus. Specialistas moderavo mokinių ir senjorų klubui priklausančių narių apskritojo rato pažintinę-kultūrinę diskusiją ,,Ką man reiškia Lietuva?"

Susitikimo metu dalyviai susipažino, diskutavo apie valstybės svarbą, tautinio tapatumo ar patriotizmo reikšmę. Senjorai dalijosi savo praeitimi bei profesiniais pasiekimais, o mokiniai įvardijo svajones ir būsimos karjeros siekius. Konstruktyvi ir sinergiška pažintis leido atrasti tolimesnes bendradarbiavimo galimybes...

Nuoširdžių, atvirų ir įvairių tematikų pokalbių akimirkos užfiksuotos nuotraukose. Komentare pateiktas video siužetas, kuris atspindi senjorų linkėjimus mokiniams. Paklausus ko palinkėtų, senjorai vieningai nusprendė, jog reikia sugiedoti Lietuvos himną, nes jame atsiskleidžia svarbiausios vertybės, kuriomis turėtų pasižymėti tikras lietuvis! Trečiokai atvyko ne tik su saldžiomis dovanėlėmis, bet ir pačių kurtais atvirukais.

Ačiū 3-ių klasių mokytojams bei neformaliojo ugdymo mokytojai Kristinai už bendradarbiavimą ruošiant mokinius išvykai, kuriant dovanėles, eilėraščių deklamavimą bei šokio pasirodymą.

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos