Kas yra draugystė?

Yra svarbu ne tik turėti draugų, bet ir mokėti būti draugu. Draugystės dėka mes esame stipresni, gebame į gyvenimą pažvelgti kitaip ir nuspalvinti jį ryškiausiomis spalvomis. Todėl labai svarbu suprasti draugystės svarbą, mokėti ją vertinti ir išlaikyti. Draugystė kartais primena amerikietiškus kalnelius: tai kylam, tai leidžiamės, neišvengiame pykčių, išsiskyrimų, sutinkame ir tokių žmonių, kurie tik apsimeta mūsų draugais. 
Labai svarbu su mokiniais jau nuo mažų dienų kalbėti draugystės tema, todėl 3 - 6 klasių mokiniai klasės valandėlių metu diskutavo apie draugystę, dalinosi savo patirtimi, kalbėjo apie tai, kokiomis savybės pasižymi tikri draugai. Diskusijos atskleidė, kad vaikai yra susidūrę su skirtingomis draugystėmis ir gali pasidalinti savo mintimis apie draugystės svarbą bei branginimą. 
Mokiniams buvo skirta užduotis: berniukui, gyvenančiam kitoje planetoje, parašyti laišką ir papasakoti, kas yra draugystė, kaip atpažinti tikrą draugystę bei atskleisti, kokius jausmus jaučiame būdami su tikrais draugais. 
Vaikų gražiausios mintys nugulė ant popieriaus lapų ir šie laiškai kartu su oro balionu keliaus į kitą planetą tam, kad ten esantis berniukas skaitydamas šiuos mokinių rašytus laiškus galėtų pažinti, kas yra draugystė.
Projektą įgyvendinti padėjo mokinių tarybai priklausantys mokiniai.
Kviečiame visus paskaityti šiuos laiškus ir pasiruošti skrydžiui į draugystės planetą!

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos