Merginos moksle!

  • Paskelbė : Vitės Progimnazija
  • Paskelbta: 2024-02-09
  • Kategorija: Aktualijos

"Merginos moksle" - iniciatyva, skatinanti merginų įsitraukimą į STEAM sritį.

 

Vasario 11 d. minima tarptautinė mergaičių ir moterų moksle diena, tad pats tinkamiausias metas įrodyti, kad profesijos neturi būti skirstomos pagal lytį. Mergaitės dar mokykloje gali rinktis bet kurią sritį, kuri joms patinka ir domėtis viskuo nepaisant lyties. Šiaulių techninės kūrybos centras šiandien pakvietė mūsų mokyklos mokines nuotoliniu būdu susipažinti su trimis skirtingomis ir iš pirmo žvilgsnio labai vyriškomis profesijomis. Manome, kad STEAM yra praeitis, dabartis ir ateitis, o norint išlaikyti progresą, mums reikia, kad tiek berniukai, tiek mergaitės siektų STEAM išsilavinimo ir karjeros tokiu pačiu greičiu, kad galėtume užpildyti darbo vietų spragas ir sukurti stipresnę ekonomiką, kuri būtų naudinga visiems. Nėra tik vyriškų arba tik moteriškų profesijų. Tiesiog yra darbai, kuriems reikalingas tam tikras požiūris ir mąstymo būdas ir juos puikiai gali atlikti tiek vyras, tiek moteris, jei jam ar jai šis darbas patinka.

7-8 klasių  merginos turėjo galimybę susipažinti su mechanikos inžinierės, funkcinio maisto mokslininkės, aplinkos apsaugos specialistės, gydytojos hematologės profesijomis.

Tokiais projektais siekiama paskatinti merginas dažniau rinktis su technologijomis ir inovacijomis susijusias specialybes ir populiarinti STEAM krypties mokslus.

 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos