Netradicinio ugdymo diena "Jūros plastika"

Artėjant vasarai vis plačiau bendruomenėje kalbama apie Baltijos jūrą ir jos išsaugojimą. Naujienos apie plastikiniuose maišeliuose įsipainiojusius ar jais apsirijusius jūrų gyvūnus vis daugiau žmonių skatina įsitraukti į gyvenimą be plastiko. Tačiau ar visada suvokiama, kas teršia Baltijos jūrą, kodėl užterštumas vis didėja ir ką kiekvienas iš mūsų galėtų pakeisti.
Norėdami paskatinti mokinių sąmoningumą nusprendėme į mokyklą pakviesti Jūrų muziejaus atstovus, kurie labiausiai susiduria su Baltijos jūros užterštumo problemomis. Progimnazijoje buvo atidaryta dailininko Rodiono Petroffo edukacinė meninė instaliacija „Jūros plastika“. Instaliacijoje „Jūros plastika” menininkas pažvelgia į taršą per ironijos, abejonių prizmę. Jis kalba apie aplinkos taršą ironiškame, ciniškame kontekste, tarsi žiūrėtų į taršą kaip į gamtos reiškinį ir galėtų pastebėti jame grožį.
Visa progimnazijos bendruomenė buvo kviečiama diskutuoti apie Baltijos jūros taršą. Per vaizdines ugdomąsias priemones mokiniai buvo supažindinti su Baltijos jūros ir jos ekosistemos taršos problemomis. Drauge sisteminome gautą informaciją, vystėme bendradarbiavimo įgūdžius, atsakingą elgseną, apjungėmė skirtingus mokymo(si) dalykus, generavome idėjas ir tapome  tvarios ateities kūrėjais. Kartu mes esame sprendimo dalis...
 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos