Pažintis su profesija

  • Paskelbė : Vitės Progimnazija
  • Paskelbta: 2022-10-03
  • Kategorija: Aktualijos

Kuo būsi užaugęs? Kokią profesiją rinksiesi? Šiuos klausimus esame girdėję ne kartą savo gyvenime...Nelengvi jie, nelengvas sprendimas, ypač, kai reikia apsispręsti jaunam, beieškančiam savęs žmogui. Norėdami palengvinti Vitiečiams šią užduotį, suorganizavome netradicinę  ugdymo dieną, skirtą karjeros ugdymui. Tad pamokas mokiniai šiandien iškeitė į įvairias išvykas, veiklas su įdomiausių profesijų atstovais. Jūs nepatikėsite kokie įdomūs žmonės (ir ne tik!) aplankė mus ir pristatė savo darbą! 
Kaip tikri pajūrio gyventojai, mokiniai susipažino su laivų statytojų, suvirintojų, dailidžių , narų, jūreivių profesijomis. Policininkai, karininkai  ir gaisrininkai, visuomet labai patrauklūs pareigūnai, drąsino jų nebijoti, bet susidraugauti ir kreiptis pagalbos ištikus bėdai. Mokiniai susipažino su garbinga slaugytojos profesija, sužinojo dantų techniko darbo subtilybes. Norint turėti grąžią šypseną, pasirodo ir pinigų reikia ne mažai turėti, tad finansų laboratorijos paskaita taip pat buvo labai naudinga. Sporto profesionalai pristatė dviratininko, regbio bei sportinio šokio Zumbos trenerių profesijas. Vyresnieji mokėsi programuoti , kurti mikroschemas, o kai kas kurti reklamas. Aplinkosaugos specialistai pristatė savo darbo įdomybes, pasakojo apie tauriuosius akmenis, iš kurių vaikai gamino papuošalus. Dekoratorė mokė savo amato interjero dizaino srityje. Mažieji pasimatavo gydytojų, siuvėjų, mokytojų ir kitų specialybių “batus”. Vieni jaukinosi ne bet kokią, o prezidento profesiją. Ta proga išsirinko klasės atstovę Izabelę bei iškilmingai atšventė prezidentės inauguraciją.
Pačia šilčiausia ir šypseną keliančią profesiją mokiniai įvardijo kaniterapiją - reabilitacijos būdą, kai norint pasiekti geresnės fizinės, emocinės sveikatos, pagerinti pažintinius bei socialinius įgūdžius, pasitelkiamas specialiai paruoštas šuo motyvacijai sustiprinti. 
Dar daug profesijų liko neatskleistų, nepažintų, tačiau drąsiai galime teigti, kad žvelgiančiam į šios dienos nuotraukas skaitytojui kirba vienintelė mintis - “ įdomu, o kuo mano vaikas užaugęs bus?” 
 

Nepamirškite padėkoti autoriui
Ankstesnės naujienos